Een autoverzekering die bij je past

Binnen een autoverzekering zijn er verschillende mogelijkheden waar je tussen kunt kiezen. Om je op weg te helpen, lichten we hier kort de meest voorkomende dekkingen toe.

Burgerlijke aansprakelijkheid (BA)

Binnen een autoverzekering zijn er verschillende mogelijkheden waar je tussen kunt kiezen. Om je op weg te helpen, lichten we hier kort de meest voorkomende dekkingen toe.

Omniumverzekering

De BA-verzekering dekt de schade die jij bij iemand anders veroorzaakt, maar wat met de schade aan jouw auto? Een omniumverzekering is de oplossing hiervoor. Deze verzekering zorgt voor een vergoeding van je eigen schade.

Er zijn 2 verschillende soorten:

Kleine omniumverzekering

Doorgaans biedt een kleine omniumverzekering dekking voor schade door brand, natuurgeweld, diefstal, aanrijding met dieren en glasbraak.

Grote omniumverzekering

Met de grote omniumverzekering heb je naast de dekkingen uit de kleine omniumverzekering ook een dekking voor schade die je zelf aan het voertuig toebrengt. Dit kan bijvoorbeeld de schade na een ongeluk in fout zijn. Verder is er ook een dekking voor vandalisme.

Rechtsbijstand

De rechtsbijstandverzekering gaat de schade verhalen die iemand anders aan je voertuig of aan jou veroorzaakt. Daarnaast kan je vaak rekenen op juridische bijstand bij conflicten met de garage of wanneer je moet voorkomen bij de politierechtbank. Volgens ons is dit één van de belangrijkste dekkingen voor de autoverzekering.

Bestuurdersverzekering

De lichamelijke schade die jouw passagiers oplopen tijdens een ongeluk wordt vergoed door de BA-verzekering van de auto. Als bestuurder van het voertuig heb je hier geen recht op. Wanneer je een bestuurdersverzekering neemt, wordt ook jouw lichamelijke schade als bestuurder vergoed.

Bijstandsverzekering

De bijstandsverzekering zorgt voor hulp wanneer jij onderweg bent en pech krijgt. Zo zal men proberen om jouw auto ter plaatse te herstellen of naar een garage te slepen. Vaak wordt er voor de tussentijd ook een vervangwagen voorzien.

Vul het formulier in om vrijblijvend een offerte aan te vragen

Laat u in vertrouwen bijstaan.

Contact

Verzekeringsmakelaar
Pieter Deprey
Populierestraat 13
9550 Sint-Lievens-Esse

M 0470 05 04 15

FSMA 116140 A
BE 0844 933 445

info@zekerpieter.be

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP MET PIETER